Осветиха Паметника „1300 години България” в Шумен

23 нови LED лампи осветиха част от подхода към Паметника „1300 години България”. Предстои да бъдат подменени и парковите осветители, които са разположени ниско долу от двете страни на подхода. За съжаление, обаче, една част от кабелите там са унищожени. Те ще бъдат първо ремонтирани или изцяло подменени и след това ще бъдат поставени и там нови LED лампи. Обмисля се ниските тела да бъдат подменени с друг тип, за да се опазят от вандалски действия. От общината призовават гражданите да бъдат съпричастни към съхраняването на общинското имущество и опитите на администрацията да направи града по-приветлив и по-приятно място за живот.

ОП „Строителство и благоустройство” приключи ремонта и на част от асфалтовата настилка по прекия път към Паметника. Поставени са пет нови бетонни капака върху колекторните шахти по автомобилния път и още десет нови капаци на дъждоприемните шахти. Работници от „Паркове и обредна дейност” почистиха стъпалата и серпентините от обраслата трева и храсти.

В началото на лятото работници от Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност” ремонтираха малките осветителни тела в парка до сградата на администрацията и бяха подменени повече от 20 LED лампи. Беше пусната също и водната каскада, беше ремонтиран покривът на Информационния център, подменено е и осветлението от центъра към стъпалата на паметника. Това са част от дейностите по рехабилитацията на подхода към Паметника „Създатели на българската държава”, която кметът на общината Любомир Христов обеща в предизборната си програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *