Полезни неща, които да правите на телефона си

 

 

Смартфоните вече са неразделна част от нашето ежедневие… и естествено продължение на ръката ни. Постоянно сме свързани с тях и за да не е цялото това време изгубено, е най-добре то да се инвестира в максимално полезни дейности.

Ето някои идеи за умни неща, които можете да правите с телефона си.

Планирайте деня си

Вместо да сърфирате в мрежата, отделете време да планирате деня си. Проверете календара си за срещи и задълженията за деня. Къде трябва да бъдете и кога? Какво бихте могли да потвърдите, докато имате малко време, пътувайки с градски транспорт или висейки с колата в задръстване?

Прегледайте списъка си с задачи

За да бъде списъкът със задачи изпълнен, той винаги трябва да е с вас. Винаги носите телефона си със себе си, така че това е естествено място за проследяване на задачите ви. Така че, вместо да се ровите безсмислено в социалните медии, проверете списъка си с задачи, за да видите какво трябва да правите в момента и какво ви предстои по-късно през деня.

Съхраняване на бележки / идеи

Вашият телефон може да не е устройство за обработка на текст, но е чудесно средство за съхраняване на идеи и бележки. Можете да използвате най-различни услуги и приложения, за да записвате идеи и информация.

Обработвайте имейли

Не четете имейли на телефона си, без да отговаряте. Това определено спестява много, много време.

Играйте в онлайн казино

Онлайн казината процъфтяват все повече с всеки изминал ден и са едно отлично средство за забавление. Все пак, освен всички ангажименти, човек има нужда и от глътка въздух, нали така?

Друг плюс е, че хазартът в интернет и играенето на любимите ви игри е пряк път към печеленето на още и още пари. Малко неща са така приятни както забавлението, от което човек си набавя лесно изкарани средства. Ето защо клиентите на Winbet се увеличават непрестанно!

Прочетете книга

Винаги имайте в телефона си няколко изтеглени в онлайн формат книги, за които иначе нямате време. По-добре е да прочетете нещо смислено, отколкото да се хипнотизирате от последните новини или публикации във Facebook.

Пазарувайте

Може би се питате как пазаруването може да бъде продуктивно? Може – и то много. Особено когато си спестявате часове наред пътуване, търсене на място за паркиране, ходене по магазини, редене по опашки и носене на тежки покупки.

Да не говорим, че невероятните оферти и промоции, които обикновено се срещат в онлайн магазините, ги няма във физическите обекти.

Слушайте подкаст

Винаги се учите и разширявате мирогледа си, като слушате подкаст за нещо, което ви интересува. Можете да използвате Overcast или друга услуга, за да поддържате всичките си подкасти в готовност.

Това е една нова мода, която има неизброими ползи за човека и цялото общество. В крайна сметка, информацията и знанието са най-ценните ресурси, с които можем да разполагаме!

Обадете се на някого

Вярвате или не, една от най-малко използваните функции на нашите телефони е всъщност обаждането на някого. И все пак това може да е един от най-ефективните начини да се свържете с любим човек.

Не се страхувайте да вдигнете телефона и да говорите с някого, вместо да изпращате текстово съобщение. Ще се учудите как двуминутен разговор може да свърши работа повече от десетки съобщения в социалните мрежи и електронната поща.

Управлявайте своя бизнес

Нашите телефони са по-мощни от всякога, така че дори можете да управлявате цял бизнес на един от тях. Звучи страхотно, нали? Редовно можете да проверявате какво е работното положение в офиса ви. Това се случва чрез различни приложения, например за: проекти (Trello), комуникация (Slack and Groove) и дори финансови (Stripe и Xero).

Пишете в дневника си

Когато сте в движение, това може да е чудесно време да пишете в дневника си. Когато имате свободен момент, запишете нещо в него, докато все още е свежо в съзнанието ви.

Воденето на такъв тип бележки доказано има много ползи за психичното здраве, а и ви помага да си припомняте хубавите неща от живота си, които ви правят наистина щастливи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *