3 идеи за хобита, които са по джоба ни

Всеки човек има нужда от хоби, за да се развлича, отпочива и да се обогатява. Някои хобита не са никак евтини. Но има безброй други начини за забавление, които не струват много пари, а носят огромно удоволствие. Ще ви предложим 3 развлекателни занимания, които са по джоба на всеки.

 

Бродиране на гоблени

Това е не само интересно, но и много отпускащо хоби. Основните разходи ще бъдат по закупуването на комплект за бродиране. Начинаещите със сигурност ще

започнат с нещо по-елементарно и съответно по-евтино.

 

Какъв гоблен да изберем за начинаещи?

Съветваме ви, ако ще бродират за първи път, да изберете готов комплект за бродиране – малък модел , с неголям брой цветове. Така ще завършите ръкоделието си по-бързо и по-лесно.

 

На какво да обърнете внимание при избора?

Гобленът е хубаво да е опакован в кутия, която е стабилно запечатана и вдъхва доверие. На опаковката да има цветна картинка на гоблена, която да ви даде ясна представа, за това, което ще бродирате. Ясно да бъде указан производителят – фирма, адрес, телефон. Така в случай на проблем, ще знаете към кого да се обърнете. Схемата в комплекта трябва да бъде ясна и четлива, за да ви доставя удоволствие бродирането на гоблени.

 

Първи стъпки в бродирането

Можете да попитате своята майка или баба за някой урок или да се поинтересувате в интернет. Опитайте първо с нещо лесно и неусетно ще започнете сами да шиете

по-сложни модели.

 

Подготовка на гоблена

След вълненията по избора на модел, идва ред и на подготовката на материалите. Не пренебрегвайте този момент, защото от него зависи цялата ви по-нататъшна работа. Обримчете панамата, за да не се нищи. Използвайте зиг-заг тегела на домашната шевна машина или обшийте с фестон бод на ръка. Вземете легендата, отпечатана върху схемата на гоблена и конците. Отделете всеки цвят в пликче или го навийте на картонче, като отбележите знака, на който съответства. Тази процедура ще ви отнеме повече време, но е важна. Едно неволно объркване на

знаците ще попречи значително на работата ви. Препоръчваме да направите едно копие на схемата, което да ползвате. А оригинала запазете за справка. Прибирайте всичко в кутия или органаизер и го поставете на недостъпно за деца и домашни любимци място. За децата са опасни иглите и ножичките, а домашните любимци обичат да „похапват“ схеми и да „подреждат“ конци.

 

Великият момент

След като ръкоделието е рамкирано, окачете го на избраното от вас място и

поканете близките на кафе. Ако те не бродират, запалете ги с това прекрасно хоби!

 

Рисуване по номера

Друго занимание, което не изисква специални умения и подготовка, е рисуване по

 

 номера. Рисуването не поставя възрастови ограничения и е подходящо както за

момичета, така и за момчета, защото всички проявяват еднакво голям интерес към четката и боите.

 

Какво е необходимо?

Ако се чудите откъде да започнете покупките за своите рисувателни занимания, като за начало имате нужда само от творчески комплект. Комплектът за рисуване по номера включва 3 четки за рисуване, акрилни бои в кутийки с капачета, платно за рисуване и всичко това опаковано в твърда картонена кутия. Без да правите други излишни разходи, вие ще разполагате с всичко необходимо, за да започнете да творите.

 

Лесно, удобно, бързо за рисуване

Никога не е било толкова лесно да създадеш истински шедьовър за нула време. Вътре в комплекта ще намерите платно върху рамка с предварително разчертани линии на множество зони. Всяка зона е обозначена с цифра. Цифрата съответства на цвета, в който трябва да се оцвети съответната зона. При правилно оцветяване на всички зони, резултатът ще бъде красиво изображение, на което ще се радвате дълги години напред.

 

Диамантени гоблени

Ако рисуването и бродирането не са вашето амплоа, може да опитате с диамантен гоблен. Реденето на мъниста е изключително приятно и успокояващо занимание. Лесно ще намерите правилния проект, който да отговаря на вашите интереси и способности на изгодна цена.

 

Какво е диамантен гоблен?

Pъĸoдeлиeтo пoвeчe пpиличa нa мoзaйĸa, oтĸoлĸoтo нa гoблeн, нo ce e нaлoжилo втopoтo нaимeнoвaниe. Ocнoвaтa e пoĸpитa c лeпящ cлoй , ĸoйтo зaдъpжa

ĸaмъчeтaтa. Bъpxy ocнoвaтa ca oтпeчaтaни пoзициитe нa мънистата – ĸвaдpaтчeтa c номер нa цвeтa в тяx. Мънистото ce пoeмa cъc cпeциaлeн инcтpyмeнт и ce пocтaвя нa мяcтoтo, cлeдвa пpитиcĸaнe, зa дa ce зaлeпи. Texниĸaтa e лecнa.

 

Откъде се купува?

 Диамантени гоблени се предлагат в магазини, бутици и ателиета за плетива и ръкоделия. Имa и caйтoвe в интернет, от които може да поръчате онлайн диaмaнтeни гoблeни. B тяx мoдeлитe ce paзглeждaт лecнo и бъpзo, зaщoтo ca ĸлacифициpaни пo paзлични ĸpитepии ĸaтo тeмa, размер, цена и дp.

 

Какво е включено?

Koмплeĸтът зa диaмaнтeн гoблeн cъдъpжa вcичĸи мaтepиaли и инcтpyмeнти, ĸoитo ca нeoбxoдими зa изpaбoтвaнeтo мy. Hищo дoпълнитeлнo нe тpябвa дa ĸyпyвaтe.

 

Paмĸa поставя ли ce?

Диaмaнтeнитe гoблeни нe изиcĸвaт зaдължитeлнo paмĸa, нo мoгaт дa бъдaт пocтaвeни в тaĸaвa. Paмĸaтa пpидaвa зaвъpшeн и пo-пpeдcтaвитeлeн вид. Taĸъв гoблeн e чyдeceн пoдapъĸ.

 

Малка инвестиция с огромно поле за развитие

Хобито ни може да e едновременно практично и да не тежи на бюджета ни. Да,

 

възможно е! Не пречи, дори ако хобито е повече от едно. Явления като рисуването по номера и диамантените гоблени ни позволяват да отприщим творческата си страна като създадем нещо уникално, което да ни носи удовлетворение и

естетическа наслада. Получената картина може да се превърне в любим подарък за хората, които обичаме. Гобленът пък е предизвикателство, което със сигурност ще се превърне в нова тема на разговор и запознанства.

 

Развийте своята креативност и възможности сега!

Много хора разгръщат талантите си след пенсия – рисуване, бродиране и какво ли още не. Не чакайте толкова дълго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *