В какво се изразява счетоводната етика в България

 

Една не малка част от утвърдените се фирми напоследък загърбват професионалната етика в името на тяхното оцеляване. В най-общи линии това е резултат от нарастващата конкуренция във всеки един бранш и финансовата криза, която с всеки изминал ден все повече се задълбочава. Тези промени обхващат и почти всяка една счетоводна къща, в частност утвърдените специалисти, практикуващи счетоводната дейност.

Етиката при счетоводните фирми, подобно на етиката във всеки един бранш е показател до колко самата компания е успяла да достигне онзи етап на развитие, в който вече има извоювани добро име и непоклатим авторитет. Всяка една счетоводна къща се стреми към това да се съхрани такава, каквато е и да не бъде разклатена, независимо от промените, които се наблюдават в последно време.

В това число е contract.bg. Можете да научите повече за специалистите, практикуващи тази дейност, като позвъните на посочените телефонни номера или си отговорите предварителна среща, на която ще получите подробни разяснения на задаваните от вас въпроси.

С какви очи българите гледат на счетоводната етика?

Много от българските граждани гледат с чиста насмешка на счетоводната етика, което единствено може да се разчете като обида за самите специалисти. Ако се позаинтересувате по-сериозно ще откриете, че голям процент от счетоводните къщи предлагат най-често търсените услуги на достъпни и ниски цени, например счетоводство на зъболекар, като в замяна на това извършват сериозен компромис с качеството. Затова и задачата да откриете правилния счетоводител, на който да му поверите тази отговорна задача, се оказва все по-трудна.

По-голямата част от счетоводителите у нас се интересуват горещо от краткосрочните ползи, които водят след себе си некоректност и нелоялност. Това от друга страна рефлектира значително върху авторитета както на самата счетоводна кантора, така и на хората, решили да поставят началото на свой собствен бизнес.

Счетоводната професия е отговорност н само към клиента, но и към обществото, кредитори, работодател, служители о и други. Така всеки специалист се ангажира до известна степен към интересите на цялото общество.

Ако искате да попаднете на наистина стойностен счетоводител, то съветваме да го проучите внимателно, защото един такъв трябва да се стреми не само към удовлетворяване интересите на клиента, но и тези на самото общество.

Всеки един здраво стъпил на земята счетоводител трябва добре да познава работата си и да се стреми към това да предлага продукт, който да се изпълнява не просто в кратки срокове, но и да бъде стойностно изпълнен, така че клиентът да бъде доволен от него. Винаги внимавайте, когато избирате счетоводна кантора, тъй като напоследък по-голямата част от тези у нас са некоректни и нелоялни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *