Концерт на Гъмзата постави финала на Видинския панаир

В продължение на девет дни тазгодишното издание на традиционния Видински панаир привлече хиляди гости. В него взеха участие към 150 производители, търговци и занаятчии от общо 11 града от цялата страна, както и от съседна Сърбия.Всяка вечер от панаирната сцена популярни български и сръбски изпълнители забавляваха многобройните зрители.

Представиха се и десетки фолклорни самодейни състави от Видински регион. От името на кмета на Община Видин Огнян Ценков бе изразена специална благодарност на изложителите, направили дарителски жестове към местните самодейци във връзка с участието им в концертната програма, към 100 деца в неравностойно положение, за предоставената възможност да посетят безплатно атракционите на панаира, както и на организаторите на събитието.

Рекорден брой почитатели на Йордан Йончев – Гъмзата се събраха за последния концерт от програмата на Видинския панаир. Заедно с нашия известен земляк в него взе участие и поп фолк певицата Гергана Димова.

Припомняме, че Видинският панаир се проведе за четвърти пореден път на територията на бившето военно поделение, в близост до средновековната крепост „Баба Вида”. Общината осигури всички необходими условия за нормалното пребиваване на изложителите, а за реда и спокойствието на посетителите се грижеха полицейски служители от Районно управление – Видин. Тазгодишното издание се радваше на много голям интерес и очакванията са, че равносметката ще бъде много добра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *