Проблеми с автомобила, които лесно можете да поправите и сами

Когато имаме проблем с колата, се обръщаме за помощ към професионалистите. Особено когато се отнася за части като масло, ремъци, течности, ако не се чувстваме сигурни в себе си, е по – добре да потърсим майсторите, които гарантирано ще се справят и освен това ще ни гарантират качеството на ремонтираната част.

А що се отнася до мястото, къде може да намерите най-качествените части и инструменти, и където има огромно разнообразие от марки, модели и видове, то това е TopCar.BG. освен това тук ще бъдете консултирани от експерти, те ще ви покажат кое е най – доброто за вас решение и ще ви насочат към избора на правилната част.

Понякога обаче не се налага да караме колата си на майстор, ако трябва да оправим някакъв малък проблем. Да, TopCar.BG е мястото, откъдето ще се сдобием с резервните части, но всичко останало може да си направим сами.

Смяна на въздушния филтър на двигателя

Просто развийте или откачете фиксаторите на кутията за въздушен филтър и извадете стария филтър. След това задръжте лампа зад филтъра, за да видите колко светлина преминава през него. Ако филтърът блокира 50 или повече процента от светлината, сменете филтъра. Ако не, поставете го обратно, закрепете капака на въздушния филтър и продължете да шофирате.

Смяна на PCV клапан

Положителният вентилационен клапан на картерната вентилация (PCV) регулира потока на запалими пари на картера обратно в двигателя, така че да могат да бъдат изгорени безопасно. Клапанът е проектиран да се затвори в случай на пожар на двигателя, за да се предотврати катастрофални повреди на двигателя. С напредването на възрастта PCV клапанът се износва, което излага на двигателя ви риск. Повечето PCV клапани могат да бъдат заменени просто и лесно, без да се изискват някакви особени познания.

Газови бутала на капака

Газовите бутала, които държат капака, са много лесни за смяна. Всичко, което трябва да направите е да си намерите помощник, който да държи капака, докато сменяте буталото.

Сменете крушките

Не е необходимо да ходите до сервиз, ако се налага една проста смяна на крушката на фара, например. Просто свалете фиксиращите винтове и отстранете обектива. Извадете крушката направо от контакта. Работете с новата крушка с ръкавици или я хванете с хартиена кърпа, за да предотвратите отлагането на мръсотия върху тънкото стъкло, което може да причини преждевременна повреда на крушката.

Сменете счупена антена

Смяната на антената е много лесна задача и може да се направи дори от дете. Просто развийте старата антена и сложете нова. Уверете се, че е добре закрепена.

Коригирайте ужилената боя

На всеки се случва да намери колата си леко одраскана – от случайно минаващ човек, от друга кола или от клоните по пътя. Ако драскотината е малка и невинна, не е нужно да посещавате автосервиз. Днес на пазара може да намерите голямо разнообразие от апликатори, с които да прикриете драскотината. Само се уврете, че отговаря на цвета на вашата кола.

Поправете уплътненията на люка

Ако колата ви разполага с люк, уплътнението може да се износи в един момент. За да смените уплътнението не е необходимо да търсите автосервиз. Просто потърсете уплътнител, който д отговаря на вашата марка автомобил и сменете.

Жилото на скоростомера

Случва се рядко, но все пак, бъдете подготвени и са имате жило под ръка. Смянате не е трудна и буквално става за минути. Ако не се чувствате сигурни, как да го направите, вижте клипове в интернет.

Смяна на гума

Това е нещо, което всеки шофьор трябва да може да прави и се учи още по време на курсовете по кормуване. Ако се озовете нощем на самотен път, надали ще искате да чакате пътна помощ. Затова се уверете, че имате тези познания и може да разчитате на себе си в тези моменти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *