Ямболско момиче със златен медал от Олимпиадата по математика

Златен медал от международната олимпиада по математика в Сингапур донесе в Ямбол бъдещата третокласничка Божидара Амуджиева. Възпитаничката на ОУ „Л. Каравелов“ се срещна вчера със зам.-кмета Илиана Бицова и благодари за подкрепата, оказана й от община Ямбол, за да може да представи града и България на престижното състезание.

От всички участници в олимпиадата Божидара е извоювала златния си медала с най-висок резултат в своята възрастова група, изпъквайки като безапелационен лидер в надпреварата при второкласниците. В международното състезание са се включили общо 760 ученика. България е била представена от 11 математици, спечелили 11 медала, 7 от които златни.

Момичето сподели положителните си емоции от участието си в олимпиадата, а зам.-кметът Илиана Бицова й пожела нови успехи, като изрази увереност, че тя е бъде заразителен пример за своите съученици и приятели. Родителите на Божидара използваха повода да благодарят на община Ямбол за оказаната финансова помощ и да изразят признателността си към преподавателя от ОУ „Л. Каравелов“ Славена Петрова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *