15 неща, които никога не бива да оставяте в колата

Един автомобил трябва да се използва за транспорт, а не за съхранение или за превоз на всякакви неща. За съжаление обаче не всеки собственик умее да се грижи компетентно за своята кола, а резултатът е чести повреди и нужда от постоянен ремонт. За щастие, когато става въпрос за авточасти, може да разчитате на компетентен партньор. В случай, че пред вас стои задачата да намерите най – качествените и на достъпни цени части, да получавате компетентно обслужване и да имате професионален консултант, тогава е сигурно, че трябва да се обърнете към експертите от онлайн магазина за авточасти Sauto.

В онлайн магазина на Sauto ще намерите изключително голямо разнообразие на всякакви авточасти – филтри, масло, амортисьори, съединители, кабели свещи, спирачни дискове, ангренажен ремък ролки, накладки, ремъци и редица други авточасти. Магазинът предлага висококачествени оригинални и алтернативни авточасти от водещи производители, а консултантите ще ви помогнат в избора на правилната за вас и вашата кола.

И след като вече знаете към кого да се обърнете в случай на проблеми с автомобила си, сеаг е добре да знаете, какво не трябва да съхранявате в автомобила си.

Лекарства

Повечето лекарства трябва да се оставят на стайна температура, но рядко автомобил ще запази подобна. Топлината вероятно няма да направи лекарствата вредни, но може да ги направи по-малко ефективни.

Електроника

Джаджи като лаптопи, мобилни телефони и таблети съдържат информация, която би могла да бъде лесно открадната. Ако се налага често да държите техника в колата, уверете се, че сте защитили данните с добре.

Слънцезащитни продукти

По ирония на съдбата активните съставки в слънцезащитния крем се разграждат на силна топлина. Оставянето на крема в колата в горещ ден може да намали неговата ефективност.

Бутилки за вода

Въпреки че изследванията са малко неясни, проучванията свързват BPA и фталати, химикали, открити в пластмасови бутилки с вода, се свързват със здравословни състояния като рак и сърдечни заболявания. Оставянето на бутилка на слънце и загряване й може да доведе до изтичане на тези химикали във водата.

Портмоне

Оставянето на портмоне или портфейл на седалката прави колата ви мишена за крадци, дори ако сте заключили вратите си или в него няма нищо.

Очила

Възползвайте се от отделението за слънчеви очила на вашия автомобил по време на шофиране, но не ги оставяйте в него, защото топлината може да изкриви пластмасовите рамки и да направи металните прекалено горещи за носене. Оставянето на очилата или слънчевите очила на арматурното табло е още по-лоша идея, защото предното стъкло може да привлече слънчева светлина като лупа.

Паспорт

Никога не оставяйте паспорт в колата, докато пътувате, защото така лесно могат да откраднат самоличността ви. Гледайте на личните си данни като на ценност и се грижете за нея. Няма да оставите колие на седалката, нали? Така е и с вашите лични данни.

Вино

Не оставяйте бутилка с вино в колата, защото светлината и топлината ще повлияят на качеството на напитката.

Запалка

Дори не трябва да ви минава през главата да оставите запалка в колата. Особено в горещ летен ден, така вие създавате потенциална бомба в колата си и опасността да избухне е много голяма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *