5 невероятни ползи от хиперинверторните климатици

 

Хиперинверторната технология, разработена за първи път от Митсубиши към края на 2010-та година, е една от най-важните иновации в света на климатиците. Тя е с 3 пъти по-ефикасна от инверторната подредба на компресора и над 7 пъти по-ефикасна от тази на обикновените, за това и вече 12 години стои на челни позиции в избора на най-добрите електроуреди в света.

7 пъти по-ефикасни от обикновените

Това, което прави тази технология толкова уникална по рода си, е че позволява на потребителя да се наслади на същото количество топлина или охлаждане, за една малка част от електроенергията на обикновените климатици. Това има множество последици не само за консуматора, но и за света като цяло.

Тази ефикасност се дължи на дългогодишната инвестиция от страна на инженерите от Митсубиши, която бива увенчана с невероятен успех. Работата на компресора на външното тяло се извършва изцяло от прав ток, които позволява за значително повече работа със значително по-малко стрес върху системата и цялата електропреносна мрежа.

Значително по-мощни

Работата на компресора с прав ток прави дори най-базовите хиперинверторни климатици изключително мощни и способни. Поради стабилната амплитуда и равната синусоида на правия ток, моторите и компресорите създадени да работят с такъв вид ток работят с много по-голям диапазон от въртящ момент.

Макар и да не са толкова бързи в начален старт, постепенното покачване на обороти на един двигател или компресор, правят системата невероятно стабилна и с изумително голям капацитет за мощност. Така, най-сетне имаме достъп до комбинацията от малка консумация за голямо количество задвижен, затоплен или изстуден въздух.

Траят по-дълго време

Добавен плюс на бавния старт на инверторните климатици, е че напрежението в системата се покачва постепенно а не се изстрелва изведнъж, както е при обикновените климатици. Това постепенно покачва идва със значително по-бавен старт, но и значително по-нежен ефект на фината електроника и платки в самия уред.

Така, триенето се намалява, намалява се и естествената топлината на компонентите, което намалява и износването им във времето. Именно поради това, хиперинверторните климатици се водят като едни от най-издръжливите в света.

Работят по-тихо

Бавният старт спира и наличието на този добре познат нисък тон на работа при започване на въртене на компресора, както е при обикновените климатици. Така, един климатик може да работи тихо, дълго време, да спира и да започва своите цикли на работа, без да го усетите.

10 пъти по-ниска консумация на електроенергия

Добре е и да споменем ниската консумацията, която, когато се сравни с тази на обикновените климатици, е с над 10 пъти по-ниска при хиперинверторните уреди. Така, те съвсем ясно запазват своята челна позиция при търсене и предлага от фирми доставчици като, Eclima.bg, които освен експертиза, могат да ви предложат и консултация, когато избирате какво да закупите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *