Kaufland организира “Празник на горските плодове” в Карлово на 2 юли

Ути Бъчваров ще приготви 100 кг сладко от български горски плодове на паркинга на хипермаркета

Най-голямата търговска верига в България – Kaufland, ще организира „Празник на горските плодове” на 2 юли (неделя) на паркинга на хипермаркета си в Карлово. Специален гост на събитието ще бъде любимецът на българската публика и дългогодишен водещ на кулинарно предаване – Ути Бъчваров. Той ще демонстрира на живо кулинарните си умения и ще приготви 100 кг. сладко от български горски плодове, които се предлагат и в хипермаркета.

Празникът ще стартира в 10:30 часа, като за всички гости са подготвени много забавления, игри и вкусни дегустации. Желаещите ще могат и сами да вземат участие в приготвянето на сладкото.

„Празник на горските плодове“ е първият от поредицата „плодови празници“, които Kaufland планира да организира на паркингите на хипермаркетите си в цялата страна. Чрез тях компанията цели да популяризира продукцията на българските производители, с които си партнира. Плановете на веригата за 2023 г. включват разширяване на дела на българската продукция в магазинната си мрежа с 30%, както и въвеждане на редица мерки за повишаване на партньорствата в сектора. До края на 2023 г. планира да изкупи български плодове и зеленчуци за над 77 млн. лв. С тях общата стойност на изкупената родна продукция от Kaufland България от 2019 г. ще достигне 309 млн. лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *