Mercedes-Maybach представя първия си plug-in хибрид

  • Mercedes-Maybach S 580 e бележи началото на нова ера за марката с повече от 100 години наследство
  • С електрически пробег от до 100 км по WLTP и електрическа мощност от 110 кВт/ 150 к. с. луксозният седан може да пътува без COемисии, както в града, така и извън него
  • Първоначално Mercedes-Maybach S 580 e ще бъде представен в Китай, следват Тайланд, Европа и други държави

 

Марката Mercedes-Maybach се превърна в еталон за лукс, стил и обществен статус, още от момента, в който Вилхелм и Карл Майбах започнаха да произвеждат автомобили през 1921 г. Тогава целта им беше да създадат „най-доброто от най-доброто“, стремеж, който продължава да отразява уникалната аура на Mercedes-Maybach и до днес. Легендарната марка непрекъснато се преоткрива, за да надмине най-високите очаквания за необикновеното. А още от пускането си на пазара през 2021 г., търсенето на Mercedes-Maybach S-класа стабилно нараства.

С нашия първи plug-in хибриден модел ние съчетаваме характерното за всеки Maybach луксозното изживяване с локално шофиране без вредни емисии в електрически режим на придвижване. Mercedes-Maybach S 580 e представлява ключова стъпка в трансформацията на богатото наследство на марката в посока електрическото бъдеще.“казва Даниел Лескоу, изпълнителен директор на Mercedes-Maybach в Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Maybach S 580 e дава още по-впечатляващо изживяване на тишината. При напълно електрическо шофиране изключително тихият интериор става още по-тих. Седанът се придвижва почти безшумно и с нула емисии. Специфичните електрически функции са дискретно интегрирани с типичната за Maybach експертиза – като скритата букса за зареждане, от лявата страна на автомобила, сините цветни акценти във фарове или автостъкла или информация за процеса на зареждане в инструменталното табло.

Основата на хибридното задвижване е високоефективен редови 6-цилиндров двигател от актуалното поколение бензинови двигатели на Mercedes-Benz, съчетаващ 270 кВт/367 к. с. с нисък разход на гориво и емисии на отработени газове. Комбинираната системна мощност от 375 кВт/510 к. с. и максимален въртящ момент от 750 Нм гарантира превъзходно шофиране. Максималният въртящ момент на електрическия мотор от 440 Нм е на разположение от самото начало, което позволява бързо ускорение и динамично управление. Mercedes-Maybach S 580 e ускорява от 0-100 км/ч за 5,1 секунди.

Автомобилът е оборудван с 11 кВт, 3-фазнен заряден модул за зареждане с променлив ток. Има възможност и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт, с което напълно изтощена батерия може да се зареди за около 30 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *